Her ne kadar yaz sıcaklarıyla kanımız kaynasa da 2014 kış modasında bizi nelerin beklediğini merak etmeden duramıyoruz. 2013 2014 Sonbahar Kış sezonu defileleri bize ipuçlarını vermiş olsa da şimdi özet geçmenin zamanı geldi. 2014 kış modasını yansıtan trendler neler, hangi renkler moda olacak, kesimler, kumaşlar, aksesuar ve güzellik trendlerine yakından bakalım.

Koyu Mavi

2014 kış modası askeri mavi trendi

2014 kışında tepeden tırnağa mavi giyinmek şart. Koyu mavinin en güzel tonu yurt dışında İngiliz Kraliyet askerleri tarafından kullanıldığı için askeri mavi olarak biliniyor. Gelecek kışa damgasını vuracak bu güzel renk Dries Van Noten, Chloé ve Céline koleksiyonlarında karşımıza çıktı.

Egzotik Kürkler

2014 kış modası egzotik kürkler

2013 kışında da kürk çok modaydı ama 2014 kış sezonunda kürkler egzotikleşiyor ve en çılgın versiyonlarıyla karşımıza çıkıyor. Neon renklerle detaylandırılmış kürkler, zebra desenli kürkler, iki veya üç renkli kürkler pop, disko ve grunge akımlarından etkilenmiş görünüyor. Klasik kürkleri kısa bir süreliğine kaldırarak bu çılgın akıma kapılabilirsiniz ama kürklerin sahte olması bizim tercihimiz.

Tüvit Kumaş

2014 kış modası tüvit kumaşlar

Tüvit kumaştan yapılmış bir kaç parça satın almaya hazır olun. Her giyeni asil gösterdiğini düşündüğüm tüvit kumaşla hem çok şık hem de çok cool görünebilirsiniz. Coco Chanel‘den ilham alan bu akım maskülen bir kumaşın ne kadar feminen görünebileceğinin kanıtı. Tüvitin rahat dokusunun da özellikle ofis çalışanları için vazgeçilmez olduğunu bir hatırlatmakta fayda var.

Ekose

2014 kış modası ekose

Geçen kış boyunca yatırım yaptığımız ekosenin meyvelerini 2014 kış sezonunda topluyoruz. 2014 kış modası denince listenin ilk sıralarında yer alan ekoseler eteklerde, pantolonlarda, ceketlerde, kabanlarda kısaca her yerde karşımıza çıkıyor. Podyumlara bakınca ekosenin hem feminen hem de maskülen yorumlarına rastlamak mümkün. Grunge tarzını seviyorsanız ekoseler sizin en büyük yardımcınız olacaktır.

Deri Çizmeler

2014 kış modası uzun çizme

Bacakları sımsıkı saran deri çizmeler bu kışın en sevdiklerimizden. Hem süet hem de deri versiyonlarıyla karşımıza çıkan uzun çizmeler dizin üstüne kadar uzanıyor. Özellikle mini etekle çok iyi duran bu çizmeleri dar pantolon ve salaş elbiselerle de mutlaka kombinlemeniz gerek.

Grunge Trendi

2014 kış modası grunge

Buraya kadar saydığımız trendlere bakınca Grunge akımının 2014 kış modasında başı çektiğini anlamışsınızdır. Deri, ekose, kürk ile grunge görünümümüzü desteklerken sezonun en moda parçalarını da kullanmış olacağız. Bu arada haute couture koleksiyonlarının da grunge akımından etkilendiğini belirtmezsek olmaz.Yani gecelerin en tarz kadını olmaya adaysınız.

Ekru

2014 kış modası ekru

Kış soğuklarında ekru ile buz kraliçesi olmaya ne dersiniz? Ekrunun hem asil hem iddialı havasını koleksiyonlarına taşıyanlar arasında Valentino, Isabel Marant, Céline, Stella McCartney, Elie Saab, Mugler ve Nina Ricci var.

Oversized Omuzlar

2014 kış modası oversized trendi

Üzerinize oturan kesimlerden vazgeçmenin zamanı geldi. 2014 kışında ceket ve paltoların üzerinize büyük gelmesi şart. Oversized kesimler 2014 kış modasının vazgeçilmezlerinden. Belki herkese hitap etmez ama çok cool göründüğü kesin. Özellikle maskülen stilleri sevenlerdenseniz bu kesimleri alışveriş listesinin ilk sırasına yazmayı ihmal etmeyin.

Kamuflaj Deseni

2014 kış modası kamuflaj trendi

Kamuflaj desenler dolaplarımızın vazgeçilmezlerinden oldu. Eskisi gibi sadece askeri yeşil değil artık her renkte kamuflaj desen buluyoruz. 2014 kış modasının sürpizi ise kamuflaj desenli kürkler. Kürk sevmeyenler diğer parçalarla trendi yakalayabilir. Podyumlarda bu deseni en çok kullananlar arasında Michael Kors, Alexander Wang ve Christopher Kane vardı.

1940’lar Modası

2014 kış modası 1940'lar

Dönemsel giyinmek modanın bir parçası haline geldi. 2014 kış modasında öne çıkan dönem 1940’lar oldu. Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Veronica Lake ve Katherine Hepburn gibi dönemin ikon isimlerinden ilham alan tasarımlarda feminen görünüm doruk noktasına ulaşıyor. Kalçalar yuvarlaklaşıyor, omuzlar hafiften açılıyor ve diz boyu eteklerle görünüm tamamlanıyor. 40’lı yılların güçlü ama kendine has makyaj detaylarını işin içine katmak gerek. Kıpkırmızı güçlü dudaklar ve siyah kalın eyeliner bu görünümün en önemli silahları olacak. Uygulamak için sabırsızlanıyorum.

Tomboy

2014 kış modası tomboy

Aslında aramızdan hiç ayrılmayan Tomboy stili, 2014 kış modasının da gündeminde. Erkek kıyafetlerini giymiş, erkeklerin kullandığı aksesuarları takmış ve  saçlarını erkekleri anımsatacak şekilde taramış kadınlar günlük hayatımızın bir parçası haline gelse de podyumlar Tomboy stilini yeniden vurguluyor. Tomboy stilinde bu kış yelekler ve kısa paça pantolonlar revaçta. Aksesuar olarak şapkaları tercih etmelisiniz ki stilinizi daha iyi vurgulayabilin. Yüksek belli pantolonlar ve boynunuzu saran yakaların ne kadar seksi görünebileceğini herkese göstermenin vakti geldi. Yaşasın Tomboy’lar!!!

Fotoğraflar: Vogue.fr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz